torstai 2. tammikuuta 2014

Hyötykäyttöön

En periaatteesta tykkää heittää ruokaa roskiin, mutta toisinaan olosuhteiden pakosta ja ajanpuutteesta johtuen joudun niin tekemään. Aloitin uuden vuoden eilen siivoamalla keittiön kaapit ja ärsyynnyin monesta puoliksi käytetystä ruoka-aineesta. Sain siitä tarmonpuuskan ja listasin ruokia, joita tulevina viikkoina aion tehdä päästäkseni eroon käyttämättömistä elintarvikkeista.
  • Kinkkupastakastike: Philadelphia-juuston loppu joululta sekä kevätsipulin varret.
  • Rieskaa: Toissakesänä Tertin kartanosta ostetut ohraryynit - hasta la vista!
  • Lihapullat: Saan toivottavasti näihin upotettua toisen pussinlopun korppujauhoja. Mihin muuhun korppujauhoja voisi käyttää? En keksi tämän lisäksi kuin kuivakakut, joiden kakkuvuoka korppujauhotetaan.
  • Makaronilaatikko: Kaapissani on kaksi pussinloppua kuviomakaroneja, kumpaakaan ei kuitenkaan kahta desiä enempää. Miten raivostuttavaa!
Aloitin operaation tänä iltana kaapinpohjarisotolla, johon käytin lähes pelkästään kaapista löytyviä tarvikkeita. Käytin siihen kohta kävelemään lähtevän punasipulin, erisävyisiä risottoriisejä (menin joskus epähuomiossa sekoittamaan kaksi risottopussia enkä huomannut, että ne olivat ihan erivärisiä), joulusta jääneen ruohosipulituorejuuston lopun sekä parmesan-juustoraastepussin pohjat. Seuraksi tein joskus jonkun lehden mukana tulleen näytepussin Blå Band -kantarellikastiketta. Pussin sisältö sekoitettiin maitoon ja kiehautettiin. (Jäin nyt miettimään mihin käyttäisin sen lopun maidon, mutta sehän menee makaronilaatikkoon - kätevää!) Kaunis tästä ateriasta ei tullut (johtuen osaksi niistä erivärisistä risotonjyvistä), joten säästän teidät valokuvilta. Nälkä silti lähti ja ah, mikä tyydytys koitti kun sain käytettyä hyödyksi niin monta ruokajuttua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!